F O L L O W E R S

Sunday, July 24, 2011

Mid-Sem Break

Greetings.

A nice break perhaps. Meskipun tak dapat bercuti sekeluarga, tapi I enjoyed the break. Heh >.> macam mana lah nak pergi holiday, adik sekolah, ada ujian pula tu. Kak Ema pula dah sarat mengandung. Takpe, cuti sem kan ada. Lagipun, cuti seminggu berehat puas-puas kat rumah. Tolong emak supaya dapat berlatih untuk menjadi suri rumah tangga terbaik pada masa hadapan. Weeeekkkkkkkk :D Naik cuti dah kena berusaha keras untuk tests dan assignment pula -_________-

Tipu lah kalau cuti ni aku duduk rumah jee. Haha. Tengah syok-syok layan fairy tales tiba-tiba ayah ajak pergi bandar cari baju raya. Okay, jum lahh. Nanti dah tak sempat pula. Lagipun emak dan adik dah beli. Tak kan aku nak pakai baju raya tahun lepas. Memang tak lah. Konon-kononnya nak beli yang dah siap. Tapi, huh! Penat dah berlegar-legar di shopping complex, satu pun tak berkenan di hati. Nak kata aku demand sangat, mak pun sependapat dengan aku. Last-last beli bahan dan hantar pada tailor. Ooo yeayh. Tahun ni, aku ada dua jee baju raya. Yang satu sebiji sedondon dengan emak. Almaklumlah, anak kesayangan emak kan? Haha. Yang satu lagi, untuk saje-saje je nak tambah koleksi baju songket. Hekhek :D


And then, set date to meet up with the girlfriends. Dah lama tak jumpa. Mereka ini kawan-kawan baik sewaktu di TIGS dulu. Lepas habis sekolah, masing-masing further study di tempat lain-lain. Ann sekarang di UM. Eefa di INTEC. Najah pula di USM currently. Tetapi, whatever it is, how far we are seperated, sekali kita kawan kita tetap kawan kan? Actually, dah ajak Jati, Juak, Bebeq and Nalin sekali. Tapi, masing-masing ada hal lain untuk diuruskan. Mungkin, lain kali InsyaAllah :D

Cuti ni juga emak dan ayah telah bercadang untuk buat kenduri doa selamat khas untuk Kak Ema yang dah sarat mengandung tu memandangkan semua ahli keluarga ada di rumah. Mudah-mudahan, dipermudahkan untuk Kak Ema melahirkan anak kelak dan dikurniakan zuriat yang soleh/solehah dan sempurna hendaknya. Aku lah yang menjadi Personal Assistant terbaik untuk mak dan ayah. Hehe. Almaklumlah, Kak Lia dah sibuk jaga anak-anaknya, Irfan dan Fina. Kak Ema sedang mengandung. Adik pula sekolah pada siang hari. Abang pun ada juga lah tolong, tapi baru kupas bawang dah berair je mata... Cehhh :p Btw, terima kasih diucapkan kepada nenek, makcik-makcik dan jiran tetangga yang sama-sama turut mambantu menjayakan kenduri ini. [Memang seronok aku nih asyik menyakat mereka jee..hihi]

And now, aku dah kembali semula di Segamat yang segar amat ni. Kemabali pada Quiz, Assignment dan Test   -_________- Macam biasalah, dihantar oleh ibu bapa tercinta bersama Kak Ema dan suaminya. Untuk pengetahuan semua ye, aku memang tak pernah lagi balik ke UiTM menaiki bas sejak dari semester 1 lagi. Kalau balik rumah tu ada lah beberapa kali. Hihi. Ye, tahu. Aku tergolong dalam spesis anak manja (;

*Duduk rumah layan anak saudara pun syok habiss. Tengok ini anak buah aku. Anak sulung Kak Lia, Muhammad Aidil Irfan Bin Zulkarnain. Practice nak jadi teletubbies lah tu konon-kononnya. Kahkah :D Kalau pukul 2.30pm, dia dah booking tv dulu untuk tengok Wonderpets. Hehhhhhhh >.>

video




Monday, July 11, 2011

_____

Greetings.

Is it wrong to wish bad things on "bad" people? I suppose I shouldn't be judging them. Especially since I'd hate to be judged. But what of those who have hurt me personally. Who seem to have gone out of their way to cut me, bruise me [hiperbola je nih. haha] and bring me down?

I dont want to seek out my own revenge, but I wouldnt be upset if they were treated the same way I was.

Saturday, July 9, 2011

Political View

Greetings.

Anywhere. Everywhere. Semua orang sibuk bercerita tentang BERSIH. So, currently, inilah isu besar dalam agenda politik negara. Sedih. Kesal. Hampa. Kecewa. Bila lah semua orang rakyat Malaysia nak membuat anjakan paradigma. Perlu ke buat perhimpunan macam ni. Tak boleh ke duduk berunding elok-elok. Tak sayang negara sendiri ke? Tak sayang pada tanah air sendiri? Tak sayang pada kemerdekaan yang kita miliki? Apa lagi yang lagi berharga untuk kita wariskan kepada anak cucu kita selain dari nikmat kemerdekaan dan keamanan? Wordless -__-

Hmmph. I myself mula mengikuti isu politk sejak zaman sekolah lagi. Teringat dulu masa duduk bual-bual dengan cikgu, aku cakap aku berminat dengan politik. Perasaan ni membuak-buak sejak Dato' Noraini iaitu Ketua Puteri UMNO pada masa tu datang sekolah sempena Alumni TIGS. Er, dia dulu ex-student sekolah aku. Dari situlah, cikgu "melamar'' aku masuk pertandingan debat. Fuhh. Wakil sekolah pun ye. Wakil asrama pun ye.

*Iklan sebentar. Hehe
Ini masa wakil sekolah.

Ini masa wakil asrama.


Masa wakil sekolah :
1st Place : HSBP
2nd Place : TIGS
Masa wakil asrama :
1st Place : TIGS
2nd Place : HSBP
*Ye. Sesungguhnya sangat Fair and Square kan? Hee :D

Tapi, semakin lama, semakin hilang minat aku pada politik. Masih ambil tahu tentang perkembangan semasa politik, tapi takde dah perasaan untuk jadi sebahagian dari ahli politik. Penglibatan aku pada politik cukuplah sekadar keluar mengundi nanti. Itu pun atas dasar kesedaran dan tanggungjawab aku sebagai rakyat Malaysia.

Dah dah. Tak mahu cerita lebih-lebih. Sebab, isu poitik merupakan isu sensitif. Harapnya, semua orang bersama-sama mengekalkan keamanan dan kesejahteraan Malaysia seiringan dengan hasrat menjadi negara maju menjelang tahun 2020.

I LOVE Malaysia. Peace!


Friday, July 8, 2011

Cranberry, Raspberry & Elderflower

Cranberry is reputed to have detoxifying properties. We have blended fragrant elderflower and the sweet flavour of raspberry, to make a refreshing and reviving drink for any time of day. 



Sounds like it might even be good for me. But, the main attraction for me was the colour though. It makes a lovely pinky red kan? Hehe [Err, hijau masih dan tetap menjadi kegemaran utama, hee ]


Wuu. Where can I get this -.-





*Psst. I think the title does not that synchro with the entry. Haha. Sila abaikan. LOLss



Maybe one day.

Maybe one day I’ll wake up
And it won’t be so hard to miss you
And maybe one day I’ll wake up
And I won’t long for my lips to kiss yours.







On the outside I'm composed, but inside I'm screaming. I know. This is not good for me. Butt in my everything. Quite looking forward to it being over. Hmmph.

Tuesday, July 5, 2011

"Do not do good deeds so that people mention you. The true believer hides his/her good deeds just as he/she hides his/her sins. "



Saturday, July 2, 2011

CONFIRM!
Kena deduct. Tapi 2.5 marks bukan 3 marks as what I had expected before [In previous entry].



Pengajaran :
1. Sila beri lebih perhatian. Walaupun sekadar quiz, ia tetap contribute pada CARRY MARK lah >.>
2. Sila study sebelum quiz or even test agar tak rasa sangat bersalah pada diri sendiri. At least, nampak usaha tu!
3. Sila belajar dari kesilapan. Tak kan nak biar pisang buah dua, tiga, empat kali en.. Hehhh -.-




*Err err. Ada orang ciplak hati rapuh saya dah :|



.